Inge Smolders

Inge Smolders volgde haar opleiding aan de Hoge School voor de Kunsten, faculteit Theater en Drama te Utrecht.
Daarna volgde ze een theateropleiding in Brussel op de Kleine Academie onder leiding van Luc de Smet, een opleiding gebaseerd op het neutrale masker van Jacques Lecoq en Donato Sartori.
Ze speelde veel op theaterfestivals door Nederland, België en Duitsland met Theatergroep Divi Divi. Ze maakte jeugdtheater voorstellingen bij Theatergroep Saga te Utrecht en verbond zich later aan Theatergroep Smeedwerk waarmee ze tientallen voorstellingen maakte. Aan deze groep is zij tot op de dag van vandaag verbonden.

Jorn Snelting

Jorn Snelting begon met de opleiding Docent Drama aan Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daarna richtte hij zich op film en studeerde in 2013 af als filmregisseur aan het Rits in Brussel. Hij keerde terug naar Nederland en ging aan de slag als filmmaker en filmdocent. Ook bleef hij spelen bij Klein Theater Doetinchem en deed hij mee aan diverse theaterprojecten. In 2022 sloot hij zich aan bij Theatergroep Smeedwerk.

Merel Spikker

Merel Spikker -
is opgeleid aan ArtEZ Arnhem als docerend theatermaker. Haar passie ligt vooral bij het maken, creëren. Ze maakt vanuit haar eigen bedrijf DORST (www.tgdorst.nl) theatervoorstellingen. Bij Smeedwerk verbonden als maker/regisseur. Haar werk kenmerkt zich door het onverschrokken zoeken naar het intieme. Merel: "Ik ga graag op zoek naar de grijstinten binnen het bestaan, de pijnlijke kanten die we in het gewone leven liever niet willen voelen."
Merel zit op dit moment in het tweede leerjaar van De Nederlandse Acteursschool in Apeldoorn. Hier ontwikkelt ze zich verder in spel en is op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Peter Hendriks

Peter Hendriks - Peter heeft zich vanaf 1989 als acteur en theatermaker ontwikkeld bij onder meer Theatergroep Het Witte Vuur en Muziektheater De Plaats, met wie hij zowel vlakkevloer- als locatievoorstellingen maakte.
Sinds 2016 levert hij onder de naam HELLO BLUEBIRD als acteur, zanger-liedmaker en tekstschrijver bijdragen aan uiteenlopende projecten op het gebied van theater, film en muziek, en maakt hij met veel plezier podcasts en audioverhalen.

Pieter Arthur van Dijk

Pieter van Dijk kreeg zijn opleiding aan De Kleine Academie van Luc de Smet in Brussel. Een opleiding gebaseerd op het neutrale masker van Jacques Lecoq en Donato Sartori. Hij richtte in 1999 stichting Smeedwerk op waarmee hij tal van locatievoorstellingen maakte op o.a. Paleis het Loo en Fort Rhijnauwen. In 2009 richtte hij stichting Gekkoo op. Een theaterfabriek waarmee hij met jongeren (8-21 jaar) voorstellingen maakte. Later werd Theaterfabriek Gekkoo uitgebreid met Gekkoo Uniek (jongeren en jong-volwassenen met een 'beperking').

Sylvia Heijnen

Sylvia Heijnen kreeg na haar studies Filosofie en Latijn en Grieks de kans om haar culturele en maatschappelijke idealen in de praktijk te brengen. Op haar geboortegrond mocht zij een kerk een nieuwe culturele bestemming geven. Als oprichter-directeur van de Koppelkerk in Bredevoort maakte ze van 2015-2022 samen met vele anderen diverse cultureel-maatschappelijke programma’s, deed communicatie en PR en fondsenwerving. Als zakelijk leider van Theatergroep Smeedwerk zet ze haar ervaring in om nog meer cultureel-maatschappelijke projecten mogelijk te maken om de wereld een stukje mooier te maken.