HAMLET | 2011

Theatergroep Smeedwerk presenteert op 24 en 25 september 2011 haar nieuwe voorstelling HAMLET, een krankzinnig familiedrama.
Na de succesvolle voorstellingen TITANIC!, JAMES BOND Reloaded en DRACULA, pakt Smeedwerk één van de grootste klassiekers aller tijden aan. HAMLET is een bewerking van Shakespeare in Smeedwerks overbekende speelstijl: met alleen een stoel een floret en een wijnbeker spelen Mathijs Verboom, Inge Smolders en Pieter van Dijk een hele familie aan flarden in 55 minuten.
Zijn of niet zijn? Dat is de vraag.

Wat zou jij doen als je moeder trouwt met je oom, terwijl je vader nog maar twee maanden geleden begraven is? Dat het bruiloftsfeest aanvangt terwijl de begrafenismuziek nog in je oren klinkt? Hamlet kan het niet verdragen. Als zijn vader als geest aan hem verschijnt, besluit Hamlet zijn eigen spel te spelen.

Hamlet is een stuk over in actie komen,
over vragen stellen en vechten voor waar je in gelooft. Wat vraagt het van iemand om echt zichzelf te durven zijn? Verplaats je eens in Hamlet: wat zou jij doen?

Drie acteurs razen in een ‘moordend’ tempo door het stuk. Zoals we Smeedwerk kennen: in een open speelstijl en dicht op het publiek. Met alleen wat stoelen en een enkel attribuut. Shakespeare’s Hamlet in een modern jasje. Speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar. Op een begrijpelijke manier teruggebracht naar een voorstelling die je vanaf het begin bij de keel grijpt.