CINEMA MOBILÉ | 2003

De familie Miedema exploiteert al generaties lang een mobiele bioscoop. De laatste telgen van deze familie, de ietwat wereldvreemde broers Jesse, Jim en John Miedema reizen door het land om hun films te vertonen in de open lucht. Onder de bezielende leiding van Dirkje Opzwager werken de broers hard om hun bioscoop draaiende te houden. Door de komst van de televisie is de laatste jaren het aantal toeschouwers drastisch teruggelopen en daarmee de inkomsten.

Dan worden ze echter ontdekt door programmamaakster Jacintha Duif van de commerciële televisiezender Real TV, die een docu-soap over deze laatste nog reizende bioscoop wil maken. Ze belooft de broers Miedema roem, geld en publiciteit en met resultaat.

De broers genieten van het succes, maar de keerzijde van de roem wordt langzaam zichtbaar. Met de komst van Jacintha Duif veranderen de ingesleten patronen binnen het gezin Miedema. Jacintha eist, bevangen door de koorts van het succes van haar soap, steeds meer ruimte op. De eens zo hechte familieband dreigt ten onder te gaan. Maar of Dirkje het zo ver zal laten komen?