Op 2 september om 20 u geven we een voorproefje van het koningsdrama ’’Ik, alleen’’ in de Koppelkerk. Rond deze voorstelling is een gloednieuw festival Staat van de Macht opgebouwd. Het volledige toneelstuk zal dan in juni 2024 Bernardus Park in Bredevoort te zien zijn.
Voor deze nieuw locatievoorstelling rond het leven van onze eerste koning Willem I is stichting Smeedwerk op zoek naar spelers. Ervaring is een pré maar geen vereiste. Door middel van inspirerende speltrainingen word je op 12 donderdagen in de periode januari – april 2024 klaargestoomd om samen met de spelers van Smeedwerk de nieuwe voorstelling te maken.
Stichting Smeedwerk bewerkt het boek ‘Ik, alleen’ van Sophie Zijlstra naar een voorstelling op locatie die 6 maal te zien zal zijn. ‘Ik, alleen’ wordt een tragedie in de geest van Shakespeare, geschreven door theatermaker Pieter van Dijk.


Willem I mag zich sinds 1815 koning noemen van een koninkrijk waarin de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden zijn samengevoegd. Maar tijden en opvattingen veranderen.
In 1840 wordt de koning geconfronteerd met tegenmacht vanuit de Tweede Kamer door de herziening van de Grondwet. Willem I wil niet akkoord gaan met de inperking van zijn autocratische macht en met een grotere invloed van de volksvertegenwoordiging. Als bovendien zijn zoon Guillot op gewiekste wijze aan zijn troon begint te schudden, weet koning Willem niet meer wie of wat hij nog kan vertrouwen.
Theatergroep Smeedwerk en Stichting Koppelkerk gaan dit project samen ‘te lijf’, waarbij naast de voorstellingen ook een aanvullend programma rond het thema macht en onmacht wordt ontwikkeld. Te denken valt aan lezingen, exposities, meet-ups en filmvertoningen.
Iedereen die geïnteresseerd is om mee te spelen of zich op een andere wijze in wil zetten wordt van harte uitgenodigd om een mail te sturen aan: info@smeedwerk.nl
De repetities voor de spelers beginnen op de donderdagavonden in januari 2024.
De informatieavond is op zaterdag 2 september 2023 om 20.00 u in de Koppelkerk te Bredevoort.

Kaarten zijn HIER gratis te bestellen.