Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘Ik, alleen’ – een koningsdrama op locatie

juni 15, 2024 @ 8:30 pm - 10:30 pm UTC+0

Stichting Smeedwerk bewerkt het boek ‘Ik, alleen’ van Sophie Zijlstra naar een voorstelling op locatie, die 6 maal te zien zal zijn in juni 2024. ‘Ik, alleen’ wordt een tragedie in de geest van Shakespeare, geschreven door theatermaker Pieter van Dijk.  Voor deze locatievoorstelling rond het leven van onze eerste koning Willem I is Stichting Smeedwerk op zoek naar spelers. Door middel van inspirerende speltrainingen wordt u  klaargestoomd om samen met de spelers van Smeedwerk de nieuwe voorstelling te brengen.

Willem I mag zich sinds 1815 koning noemen van een koninkrijk waarin de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden zijn samengevoegd. Maar tijden en opvattingen veranderen.  
In 1840 wordt de koning geconfronteerd met tegenmacht vanuit de Tweede Kamer door de herziening van de Grondwet. Willem I wil niet akkoord gaan met de inperking van zijn autocratische macht en met een grotere invloed van de volksvertegenwoordiging.  
Als bovendien zijn zoon Guillot op gewiekste wijze aan zijn troon begint te schudden, weet koning Willem niet meer wie of wat hij nog kan vertrouwen. 

Gegevens

Datum:
juni 15, 2024
Tijd:
8:30 pm - 10:30 pm UTC+0

Organisatoren

Tg Smeedwerk
St Koppelkerk